A Fleischer a Két Szerecsen „nagy testvére” a Nagymező utcában, vendégtere a new york-i éttermek hangulatát felidézni.

egy sharing típusú bisztrókonyha 45 férőhelyes vendégtérrel. Az étterem helyén korábban Fleischer ingkészítő műhelye üzemelt, innen örökölte az étterem a nevét is. A restobar pedig egy alternatíva a bisztrórengetegben, ahol ugyanolyan nagy hangsúlyt kap a bár-, mint az éttermi funkció.
Míg a Szerecsen belsőépítészete Párizst idézi, a pont szemben lévő Fleischer inkább New Yorkba repít minket. A tulajdonosok egy olyan helyet szerettek volna létrehozni, ami stílusában kissé eltér a Két Szerecsentől, és ünnepi alkalmakra, összejövetelekre is megfelelő. Ezt segíti a small plates műfaj is, hiszen ha az egész társaság együtt kóstol, az étkezés még élményszerűbbé válik, és nagyobb hangsúly lehet az ízeken is.

Ez az élményszerűség a belsőépítészek design koncepciójában is megjelenik: new york-i éttermek hangulatát felidézni a rendelkezésre álló tér adottságainak kihasználásával. A széles üvegportálokon beáramló fénynek az étterem fekete és sötétszürke falfelületei, sötétbe hajló anyaghasználatai az ellenpontjai. A Basic Collection kínálatából bistro asztalok és kényelmes fekete színű favázas székek öltöztetik a teret. Az étterem egyedi hangulatát, a tudatosan használt, mindenütt végig vitt krém és bordó színű metrócsempés falfelületek adják, melyek előtt nagy méretű tükrök tágítják a teret. A fények tudatosan visszafogott meleg fényű gömbizzók finoman kiegészítve és felmelegítve a stílusos enteriőrt.
Skip to content